ЕВРОПА ИЛИ СМРТ

ЕВРОПА ИЛИ СМРТ

            Већ годинама грађанима Србије се свих медија поручује да Европа нема алтернативу. Ову мантру понављају политичари и политиканти од месне заједнице до скупштинске говорнице. Нема сумње да они ову своју поруку виде као басму за пут у обећану земљу. Тамо нас ваљда очекује национално благостање и препород, можда и онај обећавани комунизам кад ће свако радити колико може а узимати колико му треба. Као да нико не види да та сурогат заједница или држава већ пуца по шавовима: у Белгији крваве демонстрације, у Француској паорска побуна и сто тона стајњака (гована) испред врата владе, Мађарску киње, Енглеску хоће да опљачкају, у Грчкој беда, Бугарска и Румунија  чаме на споредном колосеку. И ето, само им ми недостајемо. Но, хајде и ако сутра већ треба да славно утрчимо у бриселске одаје, да видимо ко нас тамо чека, да видимо шта су нам те чланице добро учиниле у протеклом веку и шта нам још чине. Па пођимо редом:
            Аустријанци су 1914. бомбардовали Београд и стрељали и обесили више хиљада људи у Мачви и западном делу Србије. (Остало да заборавимо, био је рат).
            Бугари у време Првог светског рат у Топлици и Источној Србији убили око 6500 људи.
            Немци су 1941. бомбардовали Београд са више хиљада жртава. У Крагујевцу и Краљеву стрељали су 4736 људи.
            Хрвати у Јасеновцу у Другом светском рату убили 200 000 Срба (Извор Музеј Холокауста и Вашингтону).
            Енглези и Американци 1944. у три наврата бомбардовали Београд са 600 бомбардера, страдало 1160 људи.
            Исти „савезници“ су 1944. године на рођендан Краља Петра бомбардовали Лесковац са 28 бомбардера и притом бацили 69 тона бомби. Погинуло више од 4000 Лесковчана.
            Словенци су 1991. године убили 44 војника ЈНА, од тога највише Срба.
            У Француској вођена агресивна медијска кампања против Србије а потом у Рамбујеу направљена сачекуша за намештање бомбардовања.
            Немци, Енглези, Американци и други бомбардовали Србију од марта до јуна 1999. године. Погинуло 1008 војника и полицајца и око 2000 цивила. Материјална штета 100 милијарди долара.
            Ево то су били наши „пријатељи“, наши „савезници“, наши држављани са којима смо градили „братство и јединство“ и они нас чекају у Европској унији. Па срећно нам било!

           


Коментари

Популарни постови са овог блога

СИГНАЛИЗАМ И НАДРЕАЛИЗАМ

БРУТАЛНО НОВИНАРСТВО

СТИХОКЛЕПЦИ