АЖДАЈЕ, АКРЕПИ, И КРЕАТИВНА ЕЛИТА














Годинама гледам како „талентовани и даровити“ политичари и тзв. културни  и јавни радници у Крушевцу својим грађанима приређују  бројне  задовољштине који се најчешће означавају као  ПРОЈЕКТИ.  Пре неколико дана  ми тако дође до ува вест да ће су у Крушевцу градити ДИНО ПАРК,  Па браво! Како сте  се уопште сетили. То је оно што нам треба. Ко да иде до предалеког Свилајнца за такав угођај. А онда рекоше да ће се подићи споменик кнегињи Милици. Опет оригинално до бола! Ко ће да иде до Трстеника да тамо види неку њихову Милицу. Хоћемо ми нашу и то да буде на улазу у Крушевац, таман поред оног трептала на улазу које нас обавештава да у КРУШЕВЦУ НИШТА НИЈЕ ДОВОЉНО ДОБРО АКО НИЈЕ НАЈБОЉЕ. Па леп слоган, а шта име везе што га видимо у реклами за цреп ТОНДАХ. И то је неки наш креатор смислио.
            А било је и раније тих оригиналних пројеката: рецимо кад је основана КЊИЖЕВО-ФИЛОЗОФСКА ШКОЛА.  Добро, није једина, пре ње имамо ону корчуланску па и ону зајечарску Феликс Ромулијана. А и она ЗЛАТНА КАЦИГА , једино не знам да ли је хомологована и да ли важи и за скутер и за чопер . И траје, бога ми та кацига и тако Крушевац постаде град хумора и сатире можда пре Шапца и пре Јагодине. Ко зна, како је кренуло можда ћемо и то доказати.
            И КЦК је тако својевремено искреирао часопис који се зове ПУТЕВИ КУЛТУРЕ,  Разуме се то малкице наличи на ону вишегодишњу емисију  Радио  Београда  ПУТЕВИМА КУЛТУРЕ. Шта мари, кад си оригиналан, нећеш ваљда због два словца да жртвујеш своју оригиналност!
            И да не буде да само прозивам ове наше даровите појединце и креативце. Има једна манифестација у Белој Води која има смисла а зове се БЕЛОВОДСКА РОЗЕТА. Елем, њој се заиста нема шта замерити, сем што се не гдогађа у Крушевцу. Мудар је тај наш сељачки народ . Они који су у школи читали Вука знају . Кладим се да би тај неки тамо народни човек ону кацигу превео  као КАЛПАК. Али како калпак да бде златан а мора да буде златан, јер за нас ништа нијке довољно добро ако није златно (најбоље) или бар позлаћено. Размишљајте о томе.

Коментари

Популарни постови са овог блога

СИГНАЛИЗАМ И НАДРЕАЛИЗАМ

БРУТАЛНО НОВИНАРСТВО

СТИХОКЛЕПЦИ