КАКВА ЈЕ БУДУЋНОСТ ДРЖАВЕ...



Каква је будућност државе где водећи политичари преко ноћи постану бизнисмени па онда  бесомучно покраду државу а новац у џаковима разнесу по свету.
Каква је будућност државе која има друмску мафију, нарко мафију, фармако мафију, просветну мафију, грађевинску мафију, рударску мафију, фудбалску мафију, црквену мафију, банкарску мафију, приватизациону мафију.
Шта ће остати од државе  у којој судије не суде по правди и закону, већ по количини новца у коверти, где полицајци јатакују дилерима дроге, лоповима и преварантима; где полицајци, попут хајдука, пресрећу грађане и отимају све што се отети може, где се купују и препродају дипломе, где студенти полажу испите „бубицама“ и „пушкицама“, где магистри на факултетима дочекају пензију, а лажно се у јавности представљају као професори ,  доктори и академици.
Шта ће остати од државе у којој постоји царство лажних пензионера, царство шверцера, утајивача пореза, крадљиваца шина и бандера, крадљиваца струје, џепароша  и сецикеса и лажних просјака.
Шта ће бити са државом где најбоља места добијају најнеспособнији а најспособнији годинама чаме на берзи рада или одлазе у бели свет.
Какве ће будуће грађане имати ова држава где су будале медијске звезде а скудоумни идоли.
Кави ће људи бити они који су васпитавани гледајући „Великог брата“, „Луду кућу“, „Тренутак истине“, „Домаћине, ожени се“, „Мењам жену“ и сличне ТВ несреће.
Какве ће жене бити данашње девојчице којима су идоли вашарске певачице, порно глумице, стриптизете и спонзоруше.
Каква ће бити српска породица у будућности ако се буде састојала од два оца и детета или две маме и детета.
Каква ће бити будућа српска породица  чији су чланови отац, мајка, дете и телевизор.
Какви ће људи бити данашњи основци који сваке вечери гледају америчке филмове у којима су глави ликови полицајци , пљачкаши , злочинци, курве и криминалци.
И најпосле, какви ће бити сви наши потомци којима ће патриотизам и родољубље бити непознанице, који ће знати ко је  Мики Маус и Мадона, а неће знати ко је Коста Војиновић и Милунка Савић.

Има још питања без одговора. Плашим се да их  поставим!

Коментари

Популарни постови са овог блога

СИГНАЛИЗАМ И НАДРЕАЛИЗАМ

БРУТАЛНО НОВИНАРСТВО

СТИХОКЛЕПЦИ